Ce este fitness-ul?
Contrar presupunerilor unora, fitness-ul nu este doar culturism cu greutati mai mici si rezultate pe masura. Folosirea de greutati mai mici in antrenamentele de fitness este doar o diferenta intre cele doua tipuri de activitati sportive, e drept, usor de observat. Fitness-ul este pentru corpul uman ceea ce reglajul fin phone track este pentru un aparat electronic. El reprezinta o conditie pentru a arata si a ne simti mai bine. Cum gusturile difera, doza de subiectivism va fi foarte mare in definirea conceptelor de a “arata bine” si “a se simti bine”, motiv pentru care si antrenamentele vor fi diferentiate in functie de caracteristicile individuale ale practicantilor: varsta, sexul, greutatea, inaltimea, capacitatea de efort, sanatatea organismului, scopul urmarit. Definitiile sunt numeroase si nu ne asumam riscul de a va plictisi cu ele. Va spunem doar ca trasatura definitorie a fitness-ului este regularitatea exercitiilor. Daca faci jogging o data pe an sau urci pe scari cand nu merge russians on dating sites liftul nu poti sa spui ca faci fitness, acest sport presupunand intai de toate o activitate durabila. De asemenea, este foarte importanta si intensitatea exercitiilor. Un  antrenament de fitness presupune o sedinta de cel putin 20 de minute de activitate dinamica, cu pauze mai mici decat in cazul culturismului.

Probleme cu greutatea?
Multi aleg fitness-ul pentru a scapa de kilogramele in plus. Alegerea lor este cat se poate de corecta. Nimic mai sanatos decat sa slabesti facand miscare. Pentru a va putea da seama unde va situati, trebuie sa cunoasteti raportul optim dintre greutate si inaltime. Atunci cand introduceti in organism mai multe calorii decat ardeti, veti castiga in greutate. Pentru a pierde kilograme, trebuie sa eliminati mai mult decat asimilati. Logic,nu? Studiile recente arata ca exercitiile fizice au ca efect crestera metabolismului (arderea caloriilor) nu doar pe durata efectuarii lor, ci si un timp dupa aceea. Va mai spunem ca pentru a pierde 1 kg trebuie sa ardeti circa 7700 de calorii. Cifrele nu trebuie sa va sperie. Un exercitiu regulat de circa 15-20 minute pe zi va duce in cateva luni la rezultate vizibile. In plus, cantarul nu este cel mai sigur etalon al starii organismului. Puteti avea aceeasi greutate arzand grasimi si marind masa musculara. Este stiut faptul ca regimurile de slabire au ca efect scaderea masei musculare, spre deosebire de fitness, care va ajuta sa va mariti masa musculara in detrimentul tesutului adipos. Asa ca, daca dupa cateva luni de fitness sunteti dezamagiti de cantar, uitati-va in oglinda si zambetul va va reveni cu siguranta

Antrenament cardio?
Antrenamentul cardio este necesar pentru antrenarea sistemului cardiovascular, dezvoltarea rezistentei, si este de neinlocuit pentru cei ce doresc sa-si imbunatateasca formele si sa arda surplusul de kilograme. Vrem sa avertizam pe totii amatorii de fitness ca, din pacate, alergarea pe strazile metropolei nu essay writer are un efect asa de bun. Mult mai eficient este antrenamentul in conditiile sigure si confortabile in cadrul centrului dotat cu un sistem performant de climatizare. Folosind in mod regulat cardio-tranning, incepeti arderea mai eficienta a caloriior, va intariti semnificativ sistemul cardio-vascular, iar inima si plamanii vor incepe aprovizionarea eficienta a musculaturii si organelor interne cu oxigen.